Kızılay Besni Şube Başkanlığı ve Besni İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kan bağışı kampanyası düzenlenirken 1 gün süren kan bağışında toplam 132 ünite kan bağışı yapılarak Besni’nin rekoru kırıldı.

Besni İlçe Jandarma Komutanlığı binasında düzenlenen kan bağışı kampanyasına başta Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin ve Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş olmak üzere komutanlar, bazı belde belediye başkanları ve halkı ile askeri personeller ve Besni halkı destek verdi.

Kan bağışı kampanyası ile ilgili açıklama yapan Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, halka açık yapılan kan bağışı kampanyasının çok büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Besni İlçe Jandarma Komutanlığımızla birlikte 1 gün süren kan bağışı kampanyası düzenledik. Bu günü tarihi bir gün olarak görmekteyim. Kan bağışı kampanyasında Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş’ın gayretleri çok dikkat çekiciydi. 132 ünite alınan kan bağışında başta İlçe Kaymakamımız Sayın Emrah Yılmaz olmak üzere, İlçe Jandarma Komutanımız Üsteğmen Mustafa Baş’a, emeği geçen komutanlara ve kan veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş, kan bağışının ihtiyaç sahipleri için önemli olduğunu ve bir gün herkesin kana ihtiyacı olabileceğini belirtti. Üsteğmen Mustafa Baş, “Düzenlediğimiz güzel kan bağışı kampanyasına katılarak destek veren başta Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz olmak üzere, Besni Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin’e, Şambayat Belde Belediye Başkanı Nejdet Arıcı’ya, Çakırhöyük Belediye Başkanına ve halkına, köy muhtarlarına ve korucularına, Zengin Turizm ve Songur Turizm’in değerli şoförlerine, Besni Meslek yüksekokulu öğrencilerine, tüm jandarma personeline ve vatandaşlara teşekkür ederim” dedi.

Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ise, Besni halkının her zaman kan bağışına katılmalarını istediklerini söyledi. Yılmaz, “Halkımız ilçemizde düzenlenen kan bağışı kampanyalarına her zaman ilgi gösteriyorlar. Düzenlenen kan bağışı kampanyasına biz de katılarak kan verdik. Başta Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş olmak üzere kampanyaya katılarak destek veren herkese teşekkür ederim. Kızılay’a yardımlarımız sonuna kadar sürecek” dedi.