Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, Kahta’daki tekstil sektörünün sıkıntılarına dikkat çekti.

Yaşadıkları sıkıntılardan dolayı yetkililere seslenen dernek yöneticileri, çalıştırdıkları elemanların SGK primlerinin çok maliyetli olması ve yüksek enerji gibi sorunlardan dolayı büyük sıkıntılar çektiklerini vurguladı.

Kahta Tekstilciler Derneği Yöneticileri adına konuşan Kahta Tekstilciler Derneği Başkanı Mahmut Yetiş şunları söyledi:

“Son torba yasasında yapılan değişiklikler bize bir fayda sağlamadı. Adıyaman 5. Bölge olduğu için komşu illerdeki kolaylıklar bizim için geçerli olmuyor. Çünkü onlar 6. Bölgede ve buralarda yatırım yapmak daha kolay ve akıllıca. Zira bir sürü teşvik var. Ama ne yazık ki, bizim Adıyaman 5. Bölgede ve her şeyden mahrum. Yani bizler tekstil sektöründe çalışan iş adamları olarak mahrumiyet bölgesinde istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Burada işçilerimizin SGK primleri çok yüksek. Adıyaman’daki tüm bürokrat ve siyasilere sesleniyorum. Elinizi bu işin altına koymalısınız. Yüksek SGK primleri, enerji fiyatlarındaki yükseklik ve kalifiye elaman sıkıntısı belimizi büküyor. Artık bu soruna kalıcı bir çözüm bulmanızı istiyoruz. Bu sorunlarımız giderilirse bölgemizdeki istihdam da artacaktır."