Merkezi İstanbul da bulunan Türkiye Omurilik Felçliler Derneği tarafından gönderilen tekerlekli akülü sandalye, Kahta Bedensel Engelliler Derneği’nin girişimiyle 7 çocuk babası Ramazan Barış’a (44) verildi.

8 yıl önce tansiyon hastalığı nedeniyle ayakları tutmayan Ramazan Barış, 7 çocuk ve 85 yaşındaki annesi ile yaşıyor. Yürümekte sıkıntı çektiğini, engelli olması nedeniyle adeta bir ev hapsi yaşıyormuş gibi evden çıkamadığını belirten Ramazan Barış, “Akülü tekerlekli sandalye ile artık gitmek istediğim yerlere kısmen de olsa kimsenin yardımı olmadan gideceğim. Allah tüm engelli arkadaşlarımın yardımcısı olsun. İnşallah en kısa zamanda engelli yaşamlarından kurtulurlar. Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan, bir engelli arkadaşı daha sevindirmenin heyecanını yaşadığını vurguladı. Başkan Aslan, “Akülü tekerlekli sandalye ihtiyaçlarımız var. İmkanlar el verdiği sürece gerek koltuk değneği, gerek tekerli sandalye, gerekse akülü sandalyeler ile engelli arkadaşlarımızın sorunlarına bir nebzede olsa yardımcı olmaya çalışacağız. Bu arada Türkiye Omurilik Felçliler Derneği’nin bağışlamış olduğu akülü tekerlekli sandalye için teşekkür ediyorum” dedi.