Adıyaman’da, hayırsever bir iş adamı tarafından, ekmek ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik kaldırımlara ekmek sepetleri yerleştirildi.

Adıyamanlı Hayırsever İş Adamı Abdurahman Gürbüzcan, ekmek ihtiyacı olan yardıma muhtaç vatandaşların ekmek isteyerek rencide olmamaları için kaldırımlara ekmek sepetleri yerleştirdi. Yerleştirilen ekmek sepetleri içerisine günlük düzenli olarak yaklaşık 100 ekmek hayırsever iş adamı Abdurahman Gürbüzcan tarafından bırakılıyor. Yoldan geçen vatandaşlar ise, ekmek yardımında bulunarak ekmek sepetine ekmek bırakabiliyor. Ekmek ihtiyacı olan vatandaşlar, kimseye tek kelime etmeden ekmek sepetini açarak ihtiyacı olduğu kadar ekmek alabiliyor.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan hayırsever iş adamı Abdurahman Gürbüzcan, "Daha önceden İHH bünyesinde bu ekmek sepetini yaygınlaştırdık. Babam’ın vefatından hemen sonra babamın hayrına babamın hatırlanması için onun adına ekmek sepetleri daha çok yaygınlaştırdık. İnşallah bundan sonra ki, dönemlerde de ihtiyaç talepleri doğrultusunda ekmek sepetlerini biraz daha çok çoğaltmayı düşünüyoruz. Amacımız burada ekmek almaya muhtaç olan kişilerin hiç kimseye rencide olmadan ekmek sepetini açıp, ekmek sepeti içerisinde bulunan poşet içerisindeki ekmekleri alıp evlerine gitmeleridir. Biz genelde aileleri tespit edip ekmek sepetlerine yönlendiriyoruz. Biz bize düşen ekmekler ekmek sepetine bırakmak. Ama duyarlı vatandaşlarımız da ekmek sepetine ekmek bırakabiliyorlar. Günlük ortalama 100 ekmek bırakıyoruz ve bu da demektir ki, ortalama 20 aileye yetecek kadar ekmek gidiyor. Bu ailelerimizin duasını almak bizlere yetiyor. 2 ekmek sepeti bize ait ve İHH’ya ait ekmek sepetleri de var. Bizler İHH ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.