Kahta Gönüllüler Platformu Başkanı Sabahattin Karakayalı, Kahta’daki, Suriyeli mülteci aileler için kurulan yardım çadırına, bugüne kadar gelen ayni ve nakdi yardımları değerlendirdi.

Kahta Gönüllüler Platformu Başkanı Sabahattin Karakayalı, savaştan kaçmış, günlük temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hayatını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken mülteci ailelere gelen ayni ve nakdi yardımların yetersiz olduğunu vurguladı.

Suriyeli mülteciler için onlar muhacir, bizler ne kadar ensarız diyen Karakayalı, “Bugüne kadar 30 binin üzerinde nakdi yardımlar yapıldı. 150 aileye soba, odun, giyim ve gıda yardımı ulaştırıldı. Kahta Gönüllüler Platformu tarafından oluşturulan yardım çadırı, Kahta’daki mülteci aileler için aynı zamanda dertlerini anlatabileceği bir yer oldu. Bazen hastası olan mülteciler buraya gelerek yardım istiyor. Bizler de 112’yi arayarak hastalarına yardımcı olmaya çalıyoruz. 112 sağlık ekibimiz mülteciyle beraber kaldığı eve gidip hastaya ilk müdahalesini yaptıktan sonra Kahta Devlet Hastanesinde tedavi altına alıyor” dedi.

Suriyeli mülteci ailelere yardım toplamaya devam ettiğini belirten Karakayalı, “Platform olarak amacımız savaş mağdurlarının yaralarına merhem olmaktır. Bu çadır, savaş mağdurlarına, çaresizlere derman olmak için kuruldu. Kahta’daki, Suriyeli mülteci ailelere bu zor zamanlarında imdadına yetişmek için nakdi ve ayni yardımlar yetersiz. Herkesi ve her kesimi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Tek gayemiz, dışarıdan gelen bu kardeşlerimize yardım elini uzatmaktır. Çünkü bu mazlumlar kendi isteği, arzusu ve iradesiyle buraya gelmiş değiller. Gün birlik ve beraberlik günüdür" şeklinde konuştu.