Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Turan, hükümet yetkililerinin torba yasayla birlikte taşeron işçilerle ilgili atılmayan adımları bu saatten sonra atması gerektiğini ifade etti.

KAŞİP Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Turan, gerekli önlemlerin önceden alınması halinde birçok kazaların önlenebileceğini hatırlatarak, Türkiye’de maden ocaklarının yetkililer tarafından ivedilikle incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Mustafa Turan açıklamasında, “Günümüz Türkiye’sinde kömür madenlerinde yaşanan olayları büyük bir acı ile izlemekteyiz. Bu madenleri denetleyenler neye göre bu işletmelere ruhsat veriyorlar, bunu da anlamak mümkün değil. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan olayların acısı dinmezken, Karaman’nın Ermenek ilçesinde meydana gelen ilçesinde yaşanan olay biz taşeron işçilerini derinden üzmüştür. Özel işletmelerin keyfi tutumlarından dolayı bu ülkenin evlatları genç yaşta yaşamını yitirmekte ve ocaklara ateş düşmekte. Hangi insan bu ağır koşullarda çalışmak ister ki? Bugün taşeron işçiler devletten büyük bir beklenti içersindeyken, ne yazık ki, taşeron işçilerinin başına adeta ölümler gelmekte. Bu insanların çalışma koşulları neden iyileştirilmiyor? Bu konuların üzerinde durulmalı. Bizler KAŞİP olarak, böylesine günlerde birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunların üzerine gitmemiz gerektiğini savunmaktayız. Sonuç itibariyle devlet yetkilileri günlerdir madende mahsur kalan işçilerin sağlıklı bir şekilde evlerine kavuşması için var güçleriyle mücadele veriyorlar. Kesinlikle bu insanları bu duruma mahkum eden kişiler hakkında yasal işlemler derhal başlatılmalı. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana işçilerin sırtından bir yere gelen bu insanların işçilerin hakkını gasp etmesini bu saatten sonra kabul etmiyoruz. Devlet bu hususta hatalı olan herkesin üzerine gitmelidir. Bugün yuvası yıkılıp, evladını veya eşini kaybeden o insanların ciğerlerini yeniden bulabilmek mümkün olabilir mi? Devlet, artık madenlerde veya farklı sektörlerde ve özel sektörde çalışan taşeron işçilerin haklarını koruyarak, bir iyileştirme yapmalıdır. Bundan kaçmak bütün insanlara kapı kapatmaktır. Bizler ocakların sönmemesini ve taşeron işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesini talep ediyoruz. Öte yandan halen Karaman’nın Ermenek ilçesinde madenin içerisinde bulunan kardeşlerimizin de biran önce sağlıklı bir şekilde kurtularak, evlerine dönmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.