KESK Adıyaman Şubeler Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili açılan dava nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Platform adına basın açıklaması yapan Cahit Önder, 2014 yılında ki 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü nedeniyle KESK’li yöneticiler hakkında dava açıldığını belirterek, 1 mayıs’ın yasaklanamayacağını dile getirdi.

KESK yöneticilerinin oluşturduğu tertip komitesi tarafından 1 Mayıs 2014 günü bir miting gerçekleştirildiğini dile getiren Cahit Önder, “Yapılan yasal başvuru ile Valilik tarafından tertip komitesine verilen güzergah ve alanda kutlamalar kitlesel bir katılımla büyük bir olgunluk içerisinde ve belirlenen saatler arasında yapılmış, hiçbir olumsuzluk yaşanmadan miting sonlanmıştı. Miting ve yürüyüşten aylar sonra tertip komitesindeki 7 KESK’li yönetici arkadaşımız hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Kanunu’na muhalefet etmekten soruşturma açılmış ve soruşturma ceza davasına dönüştürülmüştür. Düzenlenen miting için gerekli başvurular yapılmış, gerekli izinler alınmış, miting alanına girenler ve taşınan pankart, dövizler güvenlik güçlerince kontrol edilmiş olmasına rağmen taşınan pankart ve katılımcılardan bir kısmının atmış olduğu sloganlar açılan davaya bahane edilmektedir” dedi.

Önder, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Mitingimizi yasaklayamayan, katılımı engelleyemeyenler adeta öç alırcasına tertip komitesini hedef seçmektedirler. Ülkede her gün ileri demokrasiden bahsedenler en temel demokratik haklarımızın önüne set çekmeye çalışmaktadırlar. Dünyada ve Türkiye de örneği olmayan bu tür yasakçı zihniyetlerden vazgeçilmelidir. Sendikalar Valiliğin belirlediği saatlerde çalışma yürüten kurumlar değildir. Hele hele KESK hiçbir şekilde bu baskıcı, engelleyici zihniyete teslim olmayacaktır. KESK’i ceza davalarıyla yasaklamalarla sindirmek ve kendi kalıpları içerisine sokmak isteyen iktidar ve yerel uzantıları geçmişte bunu birçok kez denediler, başaramadılar; şimdiki çabaları da boşunadır. Biz KESK Adıyaman Şubeler platformu olarak yargılanmakta olan tertip komitesindeki arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu, yasakların olmadığı, özgür ve demokratik bir ülke yaratma mücadelemizi tüm baskılara rağmen geçmişte olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğimizi belirtiyoruz."