AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Koçali Barajın yapım ihalesinin yapıldığını ve sözleşmesinin imzalandığını açıkladı.

Koçali Barajı’nın yapım ihalesi ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın, “AK Parti iktidarı olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana ilimizde ve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, yapılan hizmetler hiç durmadan artarak devam etmektedir. Allah’a şükürler olsun ki vermiş olduğumuz sözlerimiz bir bir yerine gelmekte ve bundan büyük mutluluk duymaktayız. Bilindiği üzere, özellikle Adıyaman için Koçali Barajı ve HES; uzun vadeli içme suyu, sulama ve enerji anlamında çok büyük bir ihtiyacı karşılaması bakımından ciddi önem arz etmektedir. Koçali Barajı ile Adıyaman ilimizde 177 bin 610 dekarlık zirai arazisini cazibe ile sulanması, 2050 yılı içme suyu ihtiyacının karşılanması için yılda 31,5 milyon metre küp içme suyu temin edilmesi hedeflenmektedir.

Böylelikle Koçali Barajı’nda büyük bir mutlulukla söyleyebiliriz ki, inşaat aşamasına gelinmiştir. Kış sonrası, önümüzdeki ilk inşaat sezonunda Allah’ın izniyle ilk kazma vurulacak noktaya gelinmiş bulunmaktadır. En başından beri büyük bir titizlik ve ciddiyetle takip ettiğimiz bu projenin bugün gelinen inşaat aşamasına kadar çalışmalarımızı ve takiplerimizi sürdürdük. Bundan sonra da her projede olduğu gibi hemşerilerimizi bu mutlu haberlerle bilgilendirerek, heyecan ve azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Başta Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adıyaman milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, tekrar Adıyamanlı hemşerilerime Koçali Barajı inşaatının hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.