Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılında 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulanacak olan ‘Koçum Benim ve Takımımla Başarıyorum Projesi’ uygulanmaya başlandı.

Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Osman Bozan, bu yıl uygulamaya başlanacak olan ‘Koçum Benim ve Takımımla Başarıyorum Projesi’ 12. sınıf öğrencilerinden oluşan 4’er kişilik 19 gruba uygulanacağını söyledi.

Bozan, “Gruplar oluşturulurken öğrencilerin derslerdeki başarı düzeyleri dikkate alınarak homojen gruplar belirlendi. Her grup bir takım teşkil etmekte olup, her grubun en başarılı öğrencisi takım lideri tayin edilmekle birlikte, bu liderlik durumu değişken bir yapıdadır. Aynı zamanda bu değişkenlik tüm gruplar için model teşkil etmektedir.

Bu çalışmaların açılımı olarak her deneme sınavı sonucunda en başarılı ortalamaya sahip grup, o denemenin şampiyonu seçilerek gruba hediye verilecektir. Verilen hediye grupların deneme sınavı sonuçlarına bağlı olarak (takım liderleri dahil) el değiştirecektir. Bu projenin farklı bir ayağı ise her grubun branş öğretmenlerinden seçilen takım koçlarının olmasıdır. Grupların belirlenmesinde olduğu gibi kura ile belirlenen bu takım koçları eğitim öğretim yılı içerisinde sorumlu olduğu grubun öğrencilerini bireysel ve takım halinde, belirlenen form ve format doğrultusunda okul başarısı, yazılı sınavlar, denem sınavları, bireysel görüşme, grup görüşmeleri, veli görüşmeleri şeklinde sürdürülecektir. Okul yönetimi, rehberlik servisi, öğretmen, öğrenci ve veli eş güdümü sağlanarak eğitim öğretim yılı boyunca; takip ve değerlendirme, dosyalama, istatistik, rapor ile devam ettirilecektir” dedi.