Merkezi Kütahya’da bulunan Nafi Güral Eğitim Vakfı, Adıyaman merkeze bağlı Kömür Beldesi, Yakacık ve Aydınoluk Köyünde ilkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrencilerle gönül köprüsü kurarak, ihtiyaç sahibi 100 çocuğa kaban ve kışlık bot yardımı yaptı.

İhtiyaç sahibi öğrencilere kışlık kıyafetleri dağıtmak üzere Adıyaman’a gelen Nafi Güral Eğitim Vakfı Başkanı ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Güral, Adıyaman temasları kapsamında, ilk olarak Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, Nafi Güral Eğitim Vakfı olarak yaptıkları çalışmalardan söz etti.

Nafi Güral Eğitim Vakfı Başkanı ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Güral’ın ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım elini uzatan hayırsever Gülsüm Güral’a yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, Adıyaman’ı tanıtıcı yayınlarından oluşan Nemrut heykelciklerinden bir set armağan etti.

Valilik ziyaretinin ardından Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş ve Hayriye Ersoy ile birlikte Kömür Beldesi ve Aydınoluk Köyüne geçen Nafi Güral Eğitim Vakfı Başkanı Gülsüm Güral, minik öğrencilerle buluşarak onlarla sohbet etti. Öğrencilere yakın ilgi gösteren Güral, minik çocuklara çeşitli sorular sordu ve yanında getirdikleri kabanlar ile kışlık botları dağıttı.

Mutlulukları gözlerinden okunan minik öğrenciler de umutları mutluğa dönüştüren ve kendilerine kıyafet yardımı yapan Nafi Güral Eğitim Vakfı Başkanı Gülsüm Güral’a teşekkür etti.

Nafi Güral Eğitim Vakfı olarak sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Gülsüm Güral, "Bu öğrenciler bizim geleceğimiz, bu çocuklara destek vererek aynı zamanda geleceğimizi şekillendiriyoruz. Eşim vakfın kurucusu, ben de vakfın idarecisiyim. Ülkemizde yardım amaçlı bir vakıf olarak kurulan Nafi Güral Eğitim Vakfı olarak bir de Adıyaman bölgesindeki çocuklarımıza yardım eli uzatmak istedik. Bu yıl Adıyaman’da çocuklarımızın soğuk hava şartlarından etkilenmemesi için 100 öğrencimize kaban ve bot yardımında bulunduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrencimize yardımda bulunmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra eşimle birlikte bu yıl 1500 öğrenciyi giydirdik. Eğitim amaçlı bir vakıf olduğumuz için daha çok eğitime yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Bugüne kadar bir çok öğrenciye burs verdik. Yine bir çok öğrenciye yemek yardımı yaparak onların dershaneleriyle ilgilendik. Nafi Güral Eğitim Vakfı olarak bundan sonra başarılı öğrencileri okutmaya karar verdik. İnşallah bu çocukların içerisinde de ileride çok başarılı öğrenciler çıkar. O başarılı öğrencilere de şimdiden burs vermeye söz veriyorum. Yardımlar sırasında gördüğümüz öğrencilerin gözlerindeki ışık, yüzündeki mutluluk bizlere yetti" dedi.

Adıyaman’daki öğrencilere yaptığı yardımlardan dolayı Nafi Güral Eğitim Vakfı ve Güral Ailesine teşekkür eden Hayriye Ersoy ise, "Güral Ailesi gerçekten çok hayırsever ve Türkiye’nin dört bir tarafında gururla yad edebileceğim bir ailedir. Güral Ailesi, Adıyaman söz konusu olduğundan daha duyarlı bir şekilde yaklaşıyorlar. Bugün 100 çocuğumuzu giydirdiler. Hayırsever aileye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Adıyaman’daki çocuklara yaptıkları kışlık kıyafet yardımından dolayı Nafi Güral Eğitim Vakfı ile Hayırsever Güral Ailesine teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş da, “Bu tür yardımlar çocuklarımıza olumlu anlamda yansımaktadır. İnsani bir görevi sosyal sorumluluk çerçevesinde yerine getiren Güral ailesinin bütün fertlerine ve Gülsüm Hanıma çok teşekkür ediyorum. Bu hassasiyetin herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.