Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanı Mithat Solgun, ülkücü, milliyetçi ve muhafazakarları partiye davet ederek, birliktelik mesajı verdi.

MHP Adıyaman İl Başkanı Mithat Solgun, ülkemizin çok kritik günlerden geçtiğini vurgulayarak, Kobani bahane edilerek ayaklanma provalarının yapıldığını dile getirdi.

Çözüm sürecinin kandırmaca olduğunu ve terör örgütünü şımartıldığını kaydeden Mithat Solgun, açıklamasında şunları söyledi:

“Terör örgütü günlerce iller arası yolları kapatabiliyor, mahkemeler kuruyor. Cumhuriyet bayramı gününde ülke toprakları hem de asker ve polislerimizin eskortluğunda PKK-PYD destekçisi Peşmergelere açılıyor. Şanlı bayrağımız gönderlerden indiriliyor. Terör örgütü yol kesip kimlik kontrolü yapabiliyor. Böyle bir ortamda teşkilatlarımıza ve dava arkadaşlarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu vahim durumu milletimize anlatmak için hepimizin canla, başla ve büyük bir hevesle çalışmamız gerekmektedir.

07 Haziran 2015 tarihinde, ülkemiz için belki de tarihinin en önemli ve hayati seçimlerinden biri olan bir genel seçim yapılacaktır. Bu seçimlerde partimiz başarılı olmak zorundadır.

Bu çerçevede, belde, ilçe ve il teşkilatlarımızın kongreleri genel merkezimizin talimatları doğrultusunda 17 Kasım 2014 tarihinde başlayacak ve en geç 26 Şubat 2015 tarihinde tamamlanacaktır. Partimizin kapısı ülkücü, milliyetçi, muhafazakar, dünya görüşünü benimsemiş her adaya açıktır. Bu itibarla aday olacak arkadaşlarımızın uymaları gereken kurallar vardır.

MHP’nin yönetiminde söz sahibi olmayı düşünen her dava arkadaşımız mutlaka nefsini yenmeli, kişisel gündemini bir kenara itmeli, milli ve tarihi bir şuurla hareket etmeye özen göstermelidir.

Hiçbir aday diğer aday hakkında asla olumsuz konuşmayacak sadece ve sadece kendi doğrularını ve davasını vatandaşlara ve milletimize ulaştırmak için çaba harcayacaktır.

Adaylık süresi sırasında ve akabinde kongrelerin demokrasi şöleni havasında geçmesi, herhangi bir anlaşmazlığa, hizbe, kırgınlığa ve dargınlığa meydan verilmemesine azami dikkat gösterilecektir.

Bu kutlu yarışa girecek olan değerli arkadaşlarımızın söz, tutum ve açıklamalarında nezaket, zarafet ve ülkücü edep ve muhabbetle muamele etmeleri gerekmektedir.

Özellikle sosyal medyadaki tuzaklara, akıl çelen bilgi ve haberlere kesinlikle ilgi ve alaka gösterilmemelidir. Bu amaçla, kongre bahanesiyle içimize sızıp taşkınlık yapmak, dedikodu yaymak, fitne çıkarmak için el ovuşturanlara asla fırsat verilmemelidir.

Kongrelerimizde gerçek manada kaybedenin olmayacağı ve kazanan ise yalnızca Milliyetçi Hareket Partisi olacağı bilinciyle hareket edilecektir. Unutulmasın ki, kongre salonlarından kardeşçe çıkmak, hep birlikte partimizin başarısı için çırpınmak dava adamlığının ön şartıdır.

Kongrelerin sonucunda göreve gelecek olan değerli dava arkadaşlarımız, kazanan yada kaybeden tasnifine tevessül etmeden herkesi mutlaka kucaklayacak ve hep birlikte MHP’nin başarısı için gayret gösterecektir.

Kongrelerimizin tüm dava arkadaşlarımız için mübarek bir başlangıca vesile olmasını diliyorum.”