Adıyaman’da, her geçen gün oto park sorunu büyürken, yaşanan bu soruna herhangi bir çözümün bulunmamasına vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Adıyaman’da, vatandaşların araçlarını otopark alanlarının yetersiz olmasından dolayı kaldırım üzerine park ederken, kaldırımı kullanmak isteyen yayalar da güçlük yaşıyor.

Adıyaman’da, park sorunlarının büyük bir çile haline geldiğini belirten vatandaşlar, “Adıyaman, Adıyaman olalı böyle bir park sorunu ile hiç karşılaşmadı bugüne kadar. Her geçen gün artan araç sayısı var ama bu araç sayıları artarken ilin önde gelenleri, vatandaşlar araçlarını nereye park ediyor, nasıl yapıyor gibisinden hiç düşünmüyorlar. Adıyaman’ın başlıca sorunlarından biri olan bu otopark sorunu için ilin yetkilileri, kollarını sıvayıp biran önce çalışmalar içerisine girerek bir şeyler yapmaları gerekmektedir. Bazen otopark sorunlarından dolayı araç sahipleri ile yayalar arasında tartışmalar ve kavgalar meydana geliyor. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz Allah aşkına birileri söylesin? Birileri kalkıp biz bu sorunları çözüm noktasına kavuşturmak için çalışmalar yapacağız, projeler gerçekleştiriyoruz desin. Ama diyen ne bir yetkili var nede ilin önde gelen birisi. Diyemezler çünkü herhangi somut bir şey yok ortada. Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya gibi komşu illerimizde kat kat otopark yerleri var. Hem bu otoparklardan, otopark çalışanları para kazanıyor hem de vatandaş otopark nedeniyle mağdur olmuyor. Bizim komşu illerimizde yaşayan onlarca kişiden ne farkımız var? Onlar da insan bizler de insanız. Onlar da vergilerini ödüyor, bu devlete millete sahip çıkıyor bizler de. Her şeyimiz aynı olmasına rağmen nedense bizler sürekli mağdur ediliyor, sürekli geri planda kalıyoruz. Hiç bir şey anlamış değiliz. Böyle giderse otopark nedeniyle yaşanan tartışma ve kavgalar nedeniyle kanlar akacak, ölümler yaşanacak ve haberlerde boy boy otopark kavgası ölümle bitti başlıklı haberler okuyacağız. Ne gereği var sizce bunların? Bizler sahipsiz bir memleket olabiliriz. Ama bu ilin seçilmiş ve atanmışları artık bir şeyler yapıp şu güzelim huzur memleketinde dertli bir çile haline dönen otopark sorunlarına çare bulsunlar Allah aşkına. Bizler araçlarımız için yer bulamıyoruz. Özel otoparklarda yetersiz durumdadır. Özel otoparklar bile dolup taşıyor ya da anahtar teslimi yapmamız şart halinde. Anahtarlarımızı veriyoruz bu defa ya araç sürekli yerinden oynanıyor ya da aracın kaputu açılıp aküden akım alınıp başka araçlara akım veriliyor. Ayıp yazık günah bunca insana, bunca vatandaşa. İlin önde gelenleri, ilin yetkilileri için ayrılmış park yerleri var. Allah aşkına bu ilin seçilmişleri ile atanmışları kendi şahsi araçlarını kullanarak araçlarını kendileri bir yerlere park etmek istesinler. Eğer park edebilecekleri bir yer bulursalar demek Adıyaman’da park sorunu yok biz vatandaşlar park sorununu bahane ediyoruz. Bizim bu ilin seçilmişlerinden ve atanmışlarından istediğimiz şu güzel memleketin bitmeyen çile haline dönüşen park sorununa el atsınlar, bir çözüm bulsunlar” şeklinde sert tepkiler gösterdiler.