AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün tarihçesinden bahseden Ayla Pektaş, kadına şiddetin arttığına dikkat çekti.

Sistematik tecavüz ve cinayetlerin rutin hale geldiğini ve Afganistan, Irak, Tunus, Libya, Mısır ve Suriye her tür zorbalık ve şiddetin uygulana geldiği kaotik bölgeler olmaya devam ettiğini vurgulayan Pektaş, “Erkekler ölüyor, öldürüyor; çocuklar parçalanıyor ya da yetim kalıyor. Kadınlar ölse de kalsa da acının yürek parçalayıcı heykelleri oluyor. Bu savaşları biz başlatmadık elbette ama; Müslüman dünyanın bir parçası olarak ‘Neden’ sorusunun bir muhatabı da bizleriz. Kendi küçük dünyamızda görmediğimiz ayrımcılık ve şiddet kültürünün toplumsal düzleme çatışma ve savaş olarak yansıdığını görmemiz gerekiyor.

Bugün, her birimizin kendimizi çek edeceği bir milat olsun. Akıl ve vicdan perspektifinden hareketle her tür ayrımcı tutumdan, şiddet davranışından kaçınmamız için bir muhasebe günü olsun. Kadınların da onurlu birer insan oldukları öğretisini mü’minlere vaaz eden İslam Dininin mensupları olarak, Yüce Rabbimizin ve onun kutlu Peygamberinin emir ve tavsiyeleri doğrultusunda bir hayat için yeni bir başlangıç olsun. Yaşadığımız zamanın yeni bir dünyaya doğru evrildiği, ülkemizin vizyon ve misyonunun farklılaştığı bu kritik dönemeçte Müslüman dünyanın lider ülkesi Türkiye’nin sahip olduğu değerler, tüm kardeş halklarımızın övünç değerleri olmak durumundadır. Sevgiyi, barışı ve adaleti yüceltmek için, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün hayırlı bir başlangıca vesile olmasını temenni ederim” dedi.