Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ve Mescid-i Aksa’da Müslümanların öldürüldüğünü fakat Müslüman ülkelerin konuya duyarsız kaldığını dile getirdi.

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da 50 yaşının altında olanların camiye alınmadığını ifade ederek, temel insan haklarının ihlal edildiğini söyledi.

İslam coğrafyasında yaşanan zulümleri dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Haşim Asnuk, “Müslüman ülkeler yanıyor. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ve Mescid-i Aksa’da Müslümanlar öldürülüyor. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da 50 yaşının altında olanlar camiye sokulmuyor. Müslümanlar duyarsız kalıyor” dedi.

Türkiye’nin iç ve dış borcun fazla olduğunu dile getiren Asnuk, Çözüm Sürecini eleştirdi. Çözüm sürecinin içeriği, istikameti, amacı ve hedefinin belli olmadığını savunan Asnuk, “Çözüm sürecinin sonunda ne olacağını, bu hükümet kendi de bilmiyor. Çünkü bilse böyle rotasını kaybetmiş gemi gibi bir o yana bir bu yana savrulmaz. Akşam başka konuşup, sabah başka konuşmaz. Öyle anlaşılıyor ki çözüm süreci ile ilgili en fazla bilgi sahibi olan kişi, İmralı’daki Öcalan’dır. ‘Ben güçlüyüm, istediğimi yaparım, kimseyi dinlemem’ anlayışı ile hareket etmektedir. Hükümet çözüm sürecini İmralı’yla değil milletle yürütmelidir. Öcalan ve HDP ile gizli kapılar ardında gizli planlar yapmayı bırakmalı, gerçekleri milletimizle paylaşmalıdır. Bir an evvel somut tedbir ve önlemleri devreye sokmalıdır. Örneğin, Suriye ve Irak sınırlarımızdaki istikrarsız ve kontrolsüz ortam, ülkemizi yabancı istihbarat örgütlerinin cirit attığı bir bölge haline getirmiştir. Ülkeye giren çıkan belli değildir. Bu durum ülkemiz üzerinde karanlık emelleri bulunan yabancı istihbarat ajanları için bulunmaz bir fırsat oluşturmuştur. Bunun için gerekli tedbirler büyük bir titizlikle ve acilen alınmalıdır. Yoksa endişemiz odur ki, bu tür saldırılar önümüzdeki günlerde daha da artabilir” şeklinde konuştu.