Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutcu ve yönetim kurulu üyeleri 17-23 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü dolayısıyla Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret etti.

Sendika Başkanı Barutçu ve yöneticileri diş hekimleri ve sağlık çalışanlarının; Dünya Diş Hekimleri Gününü kutlayarak karanfil takdim ettiler.

Günün anlam ve önemiyle ilgili açıklama bulunan Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, “Bugün Diş Hekimleri Günü ile 17-23 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı, çözüm bekleyen sorunlar ile yaşıyoruz. Diş hekimlerimiz, zor şartlar altında yoğun tempo ile çalışırken, adaletsiz performans sistemi altında eziliyor ve işin niteliğinin önemsenmeyip niceliğinin önemsendiği bir sistemde sağlık hizmeti sunmaya çalışıyor. Bunlar ve benzeri sorunlarla mücadele eden diş hekimlerimiz, kendi gün ve haftalarında önemsenmek, sorunlarının konuşulmaktan öte gidilerek çözülmesini bekliyor. Sağlıkta dönüşümün başarısında önemli bir paya sahip olan diş hekimlerimizin sorunlarına kayıtsız kalınması bizleri üzmektedir.

17-23 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olması münasebetiyle diş hekimleri ile birlikte, diş protez teknisyenleri, diş klinik yardımcıları, ağız ve diş sağlığı teknisyenleri, röntgen teknisyenleri, diş hastanelerinde, ADSM’lerinde ve devlet hastanelerinin ağız ve diş sağlığı kliniklerinde görev yapan tüm çalışanlarımızın sorunlarının da çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi olarak, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin her kademesinde görev yapan çalışanlarımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması ve çalışanların lehine olacak düzenlemelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi temenni eder, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarımızın haftasını kutlarız” dedi.