Adıyaman’ın Samsat İlçesi, Samsat Belediye Başkanlığı, Samsat ilçe merkezinde bulunan yolların kilitli parke taşı döşemesi çalışmaları devam ediyor.

Daha önce ilçe merkezi girişi ve Atatürk Bulvarı dışında kalan ana arterleri parke taşı ile döşeyen Samsat İlçe Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından sağlanan finansman ile Baraj Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’ne de 3 bin 500 metrekare kilitli parke taşı ile döşedi.

Yapılan çalışmaları gezerek inceleyen Samsat İlçe Belediye Başkanı Yusuf Fırat, yol çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini, yeni projelerin çeşitli kurumlara sunulduğunu açıkladı.

Başkan Fırat, "Amacımız ilçemizin en küçük sokağını bile yaparak vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleridir. İlçemiz geniş bir alana yayılmış ve sokak ve caddeleri oldukça geniştir. Bu nedenle yol çalışmalarımız yüksek maliyetlerle yapılabilmektedir. Mesela 300 metrelik yola 3 bin 500 metre kare kilitli parke taşı döşedik. Ancak, her ne olursa olsun bütün yollarımızı tamamlamanın gayreti içerisinde olacağız. Son olarak Baraj Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’ne taş döşedik. Bundan sonra da aciliyet ve nüfus yoğunluğunu göz önüne alarak yollarımızı tamamlayacağız" dedi.

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat’ı en modern, en temiz ve en yeşil ilçeler arasına katmak için çeşitli bakanlıklara projeler sunduklarını belirterek, GAP’ın en mağdur ilçesi Samsat’a hak ettiği yatırımların verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.