Adıyaman’ın Samsat Kaymakamlığı Koordinesinde 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası münasebetiyle bir konferans düzenlendi.

Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Kaşıyuğun tarafından verilen konferansa Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Baş Çavuş Süleyman Aslan, Belediye Başkan Vekili Muzaffer Kayhan, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Malgır, kamu, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Konferans sonrasında bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, 10 Aralık 1948’de yayınlanan bildirgenin ülkemizde harfiyen uygulanması için çaba sarf edildiğini ama bunu ihlal edenlerin da mümkün olabileceğini belirterek, bu durumda en yakın kolluk kuvvetleri veya İnsan Hakları başvuru masalarına bildirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaymakam Atak, "İnsan hakkı, onurlu, eşit ve özgür yaşamaktır. Atalarımız yüz yıllarca en adil bir şekilde geniş bir coğrafyada hüküm sürmüşlerdir. Dinimizde de insan hakkının bir başka ifadesi olan kul hakkına riayet edilmesi emredilmiştir. Şu anda dünyanın birçok yerinde savaşlar, insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. Dileriz ki, bunlar bir an önce son bulur ve bütün insanlık barış ve huzur içerisinde yaşarlar. Bizler, insan hakları ihlallerini önlemek adına zaman ve mekan mefhumu tanımaksızın her an göreve hazırız" dedi.