Sayıştay Üyeleri ve Daire Başkanları iki günlük Adıyaman ziyaretinde, tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürü Savaş Bütün’ün misafiri olarak Adıyaman’a gelen 10 Sayıştay üyesi ve daire başkanı, Adıyaman’ı tanıma fırsatı buldular. İki günlük ziyaretin ilk gününde Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’yu ziyaret eden Sayıştay üyesi ve daire başkanları, kent merkezindeki Hısnı Mansur Kalesi, tarihi camiler, Oturakçı Pazarını gezdi. Misafirler daha sonra Kommagene Uygarlığının 5 Büyük Kentinden birisi olan Perre Antik Kenti gezdi. Burada Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci tarafından Perre Antik Kent hakkında bilgi verildi. Aynı günün akşamı Vali Mahmut Demirtaş’ın ev sahipliğini yaptığı yemeğe katıldılar. Sayıştay üyeleri ve daire başkanları daha sonra TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün’den, kurum hakkında bilgi aldı. Savaş Bütün, gelen misafirlere teşekkür plaketi ve hediye verdi.

Ziyaretin ikinci günü ise Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Saffan Bin Muattal Türbesi’ni ziyaret ettikten petrol sondaj istasyonu, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Nemrut Dağı’nı ziyaret etti.

TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, Sayıştay üyesi ve daire Başkanlarını Adıyaman’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, denetlenen kurumların ve yöneticilerin daha yakından tanınması için bu gezinin düzenlendiğini ifade etti.

Sayıştay üyesi ve daire başkanlarının Şanlıurfa’yı da ziyaret ettiği öğrenildi.