Adıyaman Gökkuşağı Derneği tarafından düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen “Şehir ve Medeniyet” adlı projenin toplantısı yapıldı.

Adıyaman’da bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen projenin toplantısına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz ve çok kişide vatandaş katıldı.

Konuyla alakalı olarak konuşan Adıyaman Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz, “Gökkuşağı derneği olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen “Şehir ve Medeniyet” projemiz 10 ay sürecek. Bu projemizde üniversite ve lise öğrencilerine yönelik tarih ve medeniyet bilincini kazandırmak amacıyla kendilerine her ay 1 kitayp hediye edilecek. Bu kitapları çocuklar okuyacaklar ve öğretmenleri ile beraber müzakere edecekler. Amacımız her ay bir kitapla beraber bizim kadir medeniyetimizi ve tarih bilincimizin farkına varmalarını sağlamak. O bilinçle beraber yarına gençlik olarak daha sağlıklı birer birey olmalarını sağlamak. Bu projenin 4 ayağı var. Projenin ilk ayağında dediğim gibi her ay bir kitap okunacak. Projenin 2. ayağında kitap yazarlarıyla kitapları okuyan öğrenciler 5 tane buluşma sağlayacak. Projenin 3. ayağında ise, geziler olacak 3 yere gezi var. Projenin 4. ayağında ise, çocukların okuma süreci boyunca ortaya koydukları çabaları bir kalemle yazmalarını isteyeceğiz ve bunu bir dergi haline bülten halinde çıkaracağız. Şuanda öğrenciler tarafından yoğun bir talep var. Proje kapsamında 5 üniversite öğrencisi, 50’de lise öğrencisi bulunacak” şeklinde konuştu.