Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Siyer-i Nebi sınavında liseli gençler ter döktü.

‘Lise Gençler Efendimizin İzinde’ programı kapsamında gerçekleştirilen Siyer-i Nebi sınavı ülke genelinde yapılırken, sınav Adıyaman’da 8 merkezde yapılıyor. Peygamber Efendimizin hayatından örneklerin yer aldığı, Peygamber Efendimizin nasıl bir ahlakla ahlaklandığının anlatıldığı Dr. Mehmet Sürmeli’nin ‘Gaye İnsan’ adlı kitabından sorular soruldu. Adıyaman’da ki sınavda birinci olan öğrenci ve tüm illerin birincileri Umre’ye gönderilecek.

Bununu dışında ilk 10’a giren öğrencilere hediyeler ve para ödülleri 31 Aralıkta gerçekleştirilecek Mekke’nin Fethi programında verilecek.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bedrettin Beyazkaya, liseli öğrencilerin son yıllarda uyuşturucu maddeye yöneldiğine dikkat çekerek, “Özellikle liseli genlerimizin son günlerde madde bağımlılığına yöneldiğini görüyoruz. Liseli gençler için bizde bu kötülüklerden uzaklaştırmak istedik. Tüm insanlığa model olan Peygamber Efendimizin hayatını gençlere tanıtmak istedik. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeye davet ediyoruz. Gençlerimizi ve bunun içinde böyle bir yarışma düzenledik. İnşallah soru kitapçıklarımızın içerisinde daha çok Efendimizin hayatının örnek alınacak. Gençlerimiz bu kitaptan faydalanacaklar ve hayatlarına rehber edinecekler. İnşallah bu yıl Adıyaman genelinde toplam 2 bin 200 öğrencimizin başvurusu var. Adıyaman merkez ve ilçeleri dahil 8 noktada sınav yapıldı” dedi.