Anadolu Gençlik Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştireceği Siyer-i Nebi yarışmasının müracaat süresi uzatıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, ‘Lise Gençler Efendimizin İzinde’ programı kapsamında gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasıyla ilgili bilgi verdi.

Beyazkaya, 20 Kasım olan son müracaat tarihinin 27 Kasım olarak güncellendiğini belirterek, “20 Kasım olan son müracaat tarihini biz bir hafta daha uzatacağız. 20 Aralıkta sınav yapılacak. İnşallah okullardaki bütün öğrencilerin katılımı sağlamaya çalışıyoruz. Tüm okullarımıza ulaştık. Tüm okullardan kayıtlar alınıyor. Bekleyen öğrenciler var. Adıyaman genelinde 5-6 bin öğrencinin sınava gireceğini tahmin ediyoruz” dedi.

“Amacımız Peygamberimizin hayatını salt olarak değil de, Peygamberimizin hayatından örnek alınacak nelerin olduğu, gaye olarak neler alınabilir, ahlakı neydi? Dr. Mehmet Sürmeli’nin ‘Gaye İnsan’ adlı kitabından sorular sorulacak. Hayatımıza Rehber edindiğimizi Efendimizin nasıl bir ahlakla ahlaklandığını gençlerimiz görecek” diyen Beyazkaya, şunları kaydetti:

“İl birincimiz Umre’ye göndereceğiz. Bununu dışında ilk 10’a giren öğrencilerimize hediyelerimiz olacak. Türkiye genelinde yapılan bu yarışmada her bir il bir kişiyi Umre’ye gönderilecek. İl birincileri Genel Merkezimizde sınava girecek. Bunlar içinde birinciye 6 bin, ikincisine 4 bin TL ekstra ödüllendirmeler yapılacak. Bununla birlikte 31 Aralıkta Mekke’nin Fethi programını yapacağız ve orada il genelinde dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz.”