Adıyaman’da 11-14 Aralık tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sosyal Medya Okur Yazarlığı Eğitmen Eğitimi düzenlenecek.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’da düzenlenecek olan Sosyal Medya Eğitmen Eğitimine, Adıyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Gençlik ve Kültür Evi ev sahipliği yapacak.

Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Microsoft Türkiye ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde ortak sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Ortak olarak geliştirilen “Geleceğini Tasarla Programı” ile de eğitim, girişimcilik ve istihdam olmak üzere 3 ana odak alan üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik olarak gerçekleştirilecek “Sosyal Medya Okuryazarlığı”, “Eğitmen Eğitimi”, 11 - 14 Aralık tarihleri arasında Adıyaman’da gerçekleştirilecek. Eğitim, projesinde eğitmenleri arasından master eğitmen olarak seçilmiş ve yetiştirilmiş gönüllü master eğitmenleri tarafından verilecek.

Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, eğitim sonunda katılım belgelerini alacaklar. İlk eğitimlerini başarıyla verdiklerinde eğitmen belgesini alarak proje kapsamındaki eğitmenler arasına katılacaklar.

Eğitim kapsamında eğitmenlere, internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak, sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğunu, ne gibi yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceğini konusunda bilgilendirme içeren bir eğitim verilecek. Aynı zamanda eğitim sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlayan bir amacı da içinde barındırmakta.

Eğitim kapmasında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya çalışılacak. Bununla birlikte eğitim süresinde eğitmen adaylarına eğitim metotlarının öğretilmesi ve eğitim simülasyonlarının yaptırılması sağlanacak.