Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nin YÖK tarafından onaylandığını ancak Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmayı beklediğini kaydetti.

Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nin Adıyaman için önemli olduğuna dikkat çeken Kemal Şahin, Adıyaman’ın tarım kenti olduğunu vurguladı. Tarım kentinin olmazsa olmazlarından bir ayağının bilimsel çalışmalar olduğunu ifade eden Kemal Şahin, “Tarım Bilimler ve Teknoloji Fakültesi’nin kurulması noktasında üniversitemizin, STK’larımızın talebi olmuştu. YÖK tarafından kurulum onaylandı. Ancak Bakanlar Kurulunun onayı hala bekleniyor.

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Pazar günü ilimize gelecekde AK Partinin 5. İl Kongresine katılacağından dolayı bu müjdeyi de Adıyaman’a vermesini bekliyoruz.

Adıyaman bir tarım kenti, bir tarım kentinin olabilmesi için bu tarım potansiyelinin değerlendirilmesi lazım.

Tarımın en önemli üçayağından biri tarım bilimleri teknolojisi fakültesidir. Dünyada her sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de bilim teknoloji konveksiyonel ekipmanlarını kullanarak dünya çiftçisiyle rekabet edebilme şansını yakalamak için üniversite çok önemlidir. Türkiye çiftçisiyle değil dünya çiftçisiyle yarışmak zorundayız. Bununda üniversite ayağı bilim ayağı çok önemlidir” dedi.