Adıyaman Gölbaşı ilçesinde İşkadını Aysel Uçar, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının elde edilişinin 80’nci yıl dönümünü kutladı.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirten iş kadını Aysel Uçar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Aysel Uçar, kadının ailenin direği olduğunu vurgulayarak, sağlam, sağlıklı ve iyi ailenin güçlü bir halkın ve devletin temel koşulu olduğunu kaydetti.

Uçar mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş düşünce ve atılımları sonucu 5 Aralık 1934’de Türk kadını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Dünyanın o dönemki durumu, gelişmeler ve demokrasi tarihi dikkate alındığında bu adımın ne denli önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Kadınlarımızın duyarlılığı, şefkati, ilgisi, bilgisi ve zekâsı sayesinde daha güzel yarınlara erişeceğimizden hiç kuşkumuz yoktur. Kadın ailenin temel direğidir. Sağlam, sağlıklı, iyi aile güçlü bir halk, güçlü bir devlet için temel koşuldur. Ülkemiz kadınlarına yönelik pek çok düzenleme yapılmıştır ama bunlarla yetinmemek, hep daha iyiyi başarmak için çalışmak lazım. Peygamberimizin (sav) ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan tüm kadınlarımızı sadece bir gün içerisinde hatırlamak doğru değildir. Kadınlarımız her zaman hatırlanmalı sorunları hakkında gerekli önlemler alınmalı ve çözüm üretilmelidir. Bu duygularla kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmaları münasebetiyle; Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde var olması dileği ile saygılar sunuyorum” dedi.