Adıyaman Üniversitesi tarafından inşa edilen “Adıyaman Üniversitesi Stadyumu’na” Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Uluslararası Kullanıma Uygunluk Sertifikası verildi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Yapımı bir süre önce tamamlanan stadın Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) teknik komitesi tarafından denetlenerek yarış pisti ve sahası incelendiğini belirterek, "Stadın uluslararası müsabakalar yapabilecek özellik ve kapasitede olduğu tespit edilmiştir. Stadımızın 400 metre parkur uzunluğu, 4 adet oval kulvarı, 6 adet düz kulvarı, 1 disk atma tesisi, 1 cirit atma tesisi, 2 gülle atma tesisi ve 1 adet de çekiç atma tesisi olduğu Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından tespit edilerek ürün sertifikası verilmiştir" dedi.

Üniversite stadına verilen Uluslararası Kullanıma Uygunluk Ürün Sertifikası değerlendiren ve hayırlı olsun dileğinde bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Hizmete sunulan bu stadyum sayesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerimiz uluslararası standartta eğitim alma imkanına ulaşmış olacaktır. Stadımız Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.