Adıyaman Üniversitesi Sergi Salonu’nda 48 eserin yer aldığı “Akademisyen Sanatçılar Resim Sergisi” açıldı.

erginin açılış törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina yıldırım, Adıyaman Üniversitesi’nin akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

11 üniversiteden 18 akademisyen sanatçıların hazırlamış olduğu 48 eser, farklı teknik ve yöntemlerle hazırlanan karma sergisinde bir konuşma yapan Adıyaman Üniversitesi Prof. Dr. Gönüllü katılımcıları görmekten, bir sanat çalışması etrafında toplanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Karkın’a ve sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Gönüllü, “Üniversitemizde sanatın gelişmesini çok önemsiyoruz. Sanata ve sanatçıya gereken her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. Resim sanatı da bunlardan birisi, işte bu sergide de bu resim sanatının eşsiz örneklerini göreceğiz. Burada hakikaten çok güzel ve seviyeli sergiler açıldı bu da onlardan bir tanesi, hocamızın süzgecinden geçerek bizim karşımıza geliyor. Ayrıca hocamız yine bir müjde daha verdi. Önümüzdeki günlerde yine burası bir başka sergiye ev sahipliği yapacak, bu defa bizim akademisyen hocalarımızın hazırlamış olduğu eserler sergilenecek. Bu gayretlerinden dolayı emeği geçen herkese ve sayın dekanıma çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın ise diğer üniversitelerin katılmasının önemine değinerek, “11 üniversiteden 18 sanatçının bu sergiye katılması demek bu akademisyen hocalarımızın, sanatçılarımızın Adıyaman’a, Üniversitemize gelmesi demektir. Yani sadece bu sergi için bile afişlerimizin, davetiyelerimizin bile o üniversitelere gitmesi önemlidir. Bu Üniversitemizin, Adıyaman’ımızın bu üniversitelerle sanatsal bir dostluk kurması demektir” dedi.