Adıyaman’a atandığı günden bugüne eğitim alanında yaptığı çalışmalarla göz dolduran Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kahta ilçesine giderek önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan yeni Hükümet Konağı arsası ile ilçe merkezinde yapımı devam eden okul inşatlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Kahta ilçesinde modern bir mimari ile yapılmakta olan okul inşaatlarını gezerek yürütülen çalışmalar hakkında Kahta Kaymakamı Musa Dede Baştürk ve diğer yetkililerden bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, okulların standartlara uygun bir şekilde yapılarak, belirtilen sürede teslim edilmesi için ilgili firma yetkililerini uyardı.

Geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocukların ve gençlerin için eğitim seferberliği başlattıklarını vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, "Çocuklarımızın daha modern mekanlarda eğitim ve öğretime devam etmelerini sağlamak için il genelinde yaklaşık 1100 yeni derslik yaptık. Kahta ilçemizde ve köylerinde ise son iki yıl içerisinde 330 dersliğin temelini attık. Bu dersliklerden yaklaşık 250 tanesi bitirilerek hizmete sunuldu. Eğitime yaptığımız yatırımların meyvelerini sadece Adıyaman değil, Kahta ilçemizle birlikte diğer ilçelerimiz de toplayacaktır. Hükümetimizin ve Sayın Milletvekillerimizin desteği ile Adıyaman’a yaptığımız yatırımlarla adeta bir çığır açtık. Adıyaman’da göreve ilk geldiğimiz günden bugüne eğitim birinci önceliğimiz olmuştur. Adıyaman’a son iki yılda yapılan eğitim yatırımlarıyla ilin dört bir tarafını şantiye alanına dönüştürdük. Yapılan okullarımızın sağlıklı ve kaliteli olması için yatırımları bizzat takip ederek, sık sık denetimlerde bulunuyoruz. Amacımız, bu yatırımları bir an önce vatandaşlarımızın hizmetine sunarak eğitim ve öğretime hazır hale getirmektir" dedi.