Kommagene Uygarlığı’nın 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentinin turizme kazandırılması amacıyla Adıyaman Valiliği koordinesinde yürütülen çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Tarihi kentte yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere şehir merkezine 3 kilometre mesafedeki Perre Antik kente giden Vali Mahmut Demirtaş, çalışmalarla ilgili bilgi alarak, yürütülen çalışmaların tarihi kentin doğal yapısına uygun çağdaş ve estetik bir şekilde yapılmasını istedi.

Adıyaman’da turizmi çeşitlendirmek konusunda yoğun gayret sarf ettiklerini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman Valiliği olarak turizme büyük önem veriyoruz. Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Adıyaman, sahip olduğu tarihi ve kültürel değeriyle adeta açık hava müzesi konumundadır. Bu nedenle ilimizin tarihi ve turistik noktalarında turizm amaçlı yapılacak çevre düzenleme ve alt yapı çalışmaları büyük önem arz ediyor. Amacımız tarihi mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu kapsamda, Perre Antik Kentinde çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Perre’de karşılama merkezi, sergi salonları, çevre ihata duvarları, 3,5 kilometre uzunluğunda travers yapı yürüyüş yolları, çıkan eserlerin özellikle mozaikli alanların korunma evleri ile festival alanı yapılmaktadır.. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra bu alan TÜRSAB tarafından işletmeye açılacak ve profesyonel anlamda turizm hizmeti verilecektir ”dedi.