Adıyaman 1.Amatör Ligi A grubunda play-off mücadelesi yapan Yamanspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Vural ve takımın yıldız oyuncusu İrfan Mart’la beraber GAP Gazeteciler Birliği Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin’i ziyarette, Yamanspor ve amatör kulüp faaliyetleri hakkında bilgiler veren Abdurrahman Vural, Adıyamanda zengin işletmelerin ve firmaların kendi bünyelerinde amatör takımlar kurarak spora katkı sunmalarını istedi.

Vural, Adıyaman’da yeni semt sahalarına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Gençlerimizi zararlı alışkanlardan korumak onlara sporu sevdirmek ve sportif kabiliyetlerini ortaya çıkarmamız lazım. GAP Gazeteciler Birliği genel merkezi yöneticilerinin spora duyarlılığını biliyoruz bu nedenle şahsım olarak bölgemizdeki yayınlarıyla amatörlerimize gösterdikleri ilgi nedeniyle cemiyet başkanı olarak Zeynel Abidin Kıymaz başkanımızın şahsında teşekkür ediyorum” dedi.

GAP Gazeteciler Biriliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk sporunun altyapısı amatörlerdir. Amatör ligleri ne kadar desteklersek o kadar faydalı oluruz. Milli eğitim camiası da spor öğretmenleri de gençleri spora teşvik etmede daha özverili olmalarında yarar var. Adıyaman 20-30 yıl evvel amatör liglere ve spora halkın ilgisi daha üst düzeydi. Gençlerimizin özellikle zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması için sporun özellikle desteklenmesi gerekir” dedi.