Tüm İslam dünyasını tanıma, tanıtma ve geleceğin liderlerini çıkartmak için kurulan Yeni Dünya Vakfı, “Sağlam Genç, İradeli Lider” ismiyle gençlere yönelik yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje ile dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslam dünyası ve Türkiye’nin konumu ele alınarak bölgesel analizler yapılması amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yeni Dünya Vakfı işbirliğiyle “Sağlam Genç, İradeli Lider” projesi hayata geçirildi. 16-29 yaş grubuna dahil olan lise, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan proje öncesi Cağaloğlu’ndaki Yeni Dünya Vakfı Merkez Binası’nda tanıtım toplantısı düzenlendi. Seminere Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı ve davetliler katıldı.

“PROJEYLE DERİNLEMESİNE BÖLGESEL ANALİZLER YAPILACAKTIR”

Projeyle ilgili bilgiler veren Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, üniversite gençliğine katkı vermek amacıyla her yıl ortalama 500 öğrencimize burs imkanı sağladıklarını dile getirerek “Özellikle burs verdiğimiz arkadaşları seminere davet ettik. Ancak sadece bizimle burs bağlantısı olan öğrenciler değil olmayacak. Yani bu proje herkese açık ve ücretsiz olacaktır” dedi.

“Üniversitede okumak sadece 4 yıl sonra bir diploma almaktan ibaret değildir” diyen Göksu, diplomanın içini dolduracak en güzel faaliyetlerin bu tür sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu sosyal ve kültürel gelişmelerin olduğunu söyledi.

Sempozyumda birçok akademisyenlerin, diplomatların ve bu konuda uzman kişilerin eğitim vereceğini söyleyen Göksu, “Bu projeyle derinlemesine bölgesel analizler yapılacaktır. Asya, Avrupa ve ABD Müslümanlarına yönelik yapılan çalışmalar, Türkiye’nin Ortadoğu politikaları, Türkiye’nin İslam dünyasıyla olan ilişkileri, İslam dünyasının içinde bulunduğu krizler, sorunlar ve çözüm yolları konuşularak gençler bilgilendirilecektir. Özellikle İslam dünyasında krizler yaşanıyor. Kan ve gözyaşı hakim. Bütün bunları ortadan kaldırabilecek olan gelişmiş insan gücüdür. Biz bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Birçok akademisyen, diplomat ve uzman kişilerin eğitim vereceğini seminerlerde dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslam dünyası ve Türkiye’nin konumu ele alınarak bölgesel analizler yapılması amaçlandı.

Cumartesi günleri İstanbul’da, pazar günleri de Ankara’da gerçekleştirilecek proje 32 hafta sürecek.