AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘demiryolu’ müjdesi verdiğini belirterek, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından müjdesi verilen demiryolu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Murtaza Yetiş, asrın projesi olan demiryolunun tüm Adıyaman’a hayırlı olmasını diledi. Yetiş, Adıyaman ekonomisinin kalkınması için demiryolunun çok önemli olduğu belirterek, bu yönde 2012 yılından beri mücadele verdiğini kaydetti. Adıyaman’ın çok ihtiyacı olan ve ‘asrın projesi’ olarak yorumlanan demiryolunun 2016 yılı yatırım programına alınmasının beklenildiğini söyleyen Yetiş, şöyle devam etti:

“Türkiye’de barış havzası olarak haklı bir unvan kazanan ilimize komşu tüm illerin bu tür projelere dahil edilerek ilimizin devre dışı bırakılması Adıyaman kamuoyunda büyük hayal kırıklıklarına neden olmaktaydı. 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı demiryolu, 8 bin 500 kilometre hızlı demiryolu ve bin kilometre konvansiyonel demiryolu olmak üzere 13 bin kilometre demiryolu yaparak 2023 yılında toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşılması hedefiyle yola çıkan TCDD’nin bütün bu projelerde Adıyaman’a komşu illeri dahil ederek Adıyaman’ı tam ortada tampon bir bölge olarak bırakması gelecekte de bu projelerin ilimize getirilmesinde büyük zorluklara neden olacaktı. Bu nedenlerle daha önce görüştüğümüz sayın Bakanımızdan, ilimizin de mevcut projelerden faydalandırılmasını ve kendisine ilettiğimiz haritalarda belirlenen Konya-Karaman-Ulukışla-Osmaniye-Gaziantep-Şanlıurfa-Mardin-Habur hattı veya ‘Kılçık Hat’ olarak Gölbaşı-Adıyaman Merkez-Kahta’ya bağlanmasını talep etmiştik. Kendileri de bu talebimize olumlu karşılık vermişlerdi. Bu talepten sonra ilimize teşrif eden Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Adıyamanlıların altıncı milletvekili olduğunu söylemesi, her türlü sorunlarının çözüleceği sözünü vermesi ve en önemlisi de Adıyaman için asrın projesi olan demiryolu sözünü vermesi bizleri çok mutlu etti ve heyecanlandırdı. Bu gelişmelerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfü Elvan’a, konuyu sayın Başbakanımızın gündemine almasına vesile olan yerel basınımıza, konuyu zaman zaman gündeme getiren sivil toplum kuruluşlarımıza ve pankart açarak destek olan gençlere şehrim adına teşekkür ediyorum.”