Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, Afyonkarahisar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattıkları, bu yılda 2.’si düzenlenecek olan kitap kampanyası hakkında bilgi vererek çocukların kitap okuma alışkanlığını artırmak için hayırlı bir işe imza attıklarını vurguladı.

"2. Kitap Okuma Etkinliği"nde ilk ve lise çağındaki öğrencilerin okudukları kitaplardan sınava tabi tutulacağını belirten Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik başarılı olanlara bisiklet ve notebook hediye edileceğini ifade etti. Çelik öğrencilerin kitap okumasını özendirmek için böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek, Ali Şeriati’nin dediği gibi mürekkebin akmadığı yerde kan akar. Çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığını artırmak için hayırlı bir işe imza atıldı. Tespit edilen kitaplar ile ilgili olarak sınav gerçekleştirilecek. 5 ve 6. Sınıflar bir kategoride, 7 ve 8. Sınıflar bir kategoride ve lise öğrencileri başka bir kategoride sınava tabi tutulacaklar. Sınavda başarılı olan öğrencilerimize bisiklet ve notebook hediye edilecektir. Tüm öğrencilerimizin bu sınava girmesini istiyoruz” dedi.

“Kitap okuyan insan medeni olur, dünyaya dana farklı bakar”

Öğrencilerin kitap okuması için bu tür kampanyaların sık sık yapılması gerektiğini belirten Çelik, “Farklı şehirlerden ve ilçelerden yakın dostlarımız kampanya hakkında bilgiler alıyor. Kendileri de bu tür etkinlik yapmak istediklerini dile getirdiler. Bizler böyle bir kampanyaya katkı sunduğumuz için çok mutluyuz. Kitap okumak insanı geliştirir, kitap okuyan insan medeni olur, dünyaya dana farklı bakar. Bugün yaşanan kötü olayların temelinde cahillik vardır. Bol kitap okuyan insanlar araştırmacı, sorgulayıcı ve insan odaklı çalışma gösteriyor. Bu yüzden herkes bol bol kitap okumalıdır” dedi.

“Düzenli olarak kitap okuyan birinin kelime dağarcığı gelişecektir”

Kitap okumanın yararlarının saymakla bitmeyeceğini i kaydeden Çelik şu ifadeler yer verdi:

“Düzenli kitap okuyan birinin sıkılması söz konusu olamaz. Evde, otobüste, metroda canınızın sıkıldığını hissettiğiniz bir anda, bir kitabın kapağını açmak sıkıntınızı gidermeye yetecektir. Düzenli olarak kitap okuyan birinin kelime dağarcığı gelişecektir. Her kitap size başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterler hakkında yeni bakış açıları kazandıracak. Böylece empati yetiniz gelişecek ve çok daha açık fikirli bir insan olacaksınız.”