Çevre ve Şehircilik Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte hava kirliliğinin önüne geçmek amacı ile "Havamızı Koruyoruz Kaliteli Yasıyoruz” isimli projenin hayata geçirildiği kaydedildi.

Proje ile ilgili Çevre ve Şehircilik Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin amacının kentte yaşayan vatandaşların daha kaliteli hava soluyabilmesi olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halihazırda kısa vadede yapılan başlıca çalışmalar Belediye Başkanlığımız ve müdürlüğümüzce ortaklaşa yürütülmekte olan denetim çalışmaları, konu hakkında tarafların dikkatinin çekilmesi ve bilgilendirilmesi için toplantılar yapılması ile ilimiz hava kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla kentimizde yakılan kömürlerin kalitesinin arttırılması için mahalli çevre kurulu kararları alınması olarak özetlenebilir. Denetim çalışmalarında apartman ve sitelerde, gerek kömür satış depolarında ve son olarak yol üzerinde taşıma yapan nakliye araçlarında yakıt kontrolleri yapılarak kalitesiz kömür yakarak çocuklarımızın ve hastalarımızın zehir soluması engellenmeye çalışılmaktadır. Bu çerçevede sezonun başlaması ile birlikte yaklaşık 200 site ve apartman ile kent merkezi ve yakın yerleşim alanlarında bulunan katı yakıt satıcıları denetlenmiş, yol denetimlerinde yaklaşık 160 nakliyeci kontrol edilmiştir. Proje ve denetim çalışmalarımızın başlamasını izleyen Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 2013 yılı aynı aylarda ölçülen ortalama kirlilik değerlerine kıyasla belirgin bir düşüş gözlenmiştir. Yapılan çalışmalar devam ettirilecek olup hava kalitemizi yükseltme çalışmalarımızda sayın vatandaşlarımızdan destek beklemekteyiz.”