Afyonkarahisar’da minibüsçü ile özel halk otobüsleri esnafı arasında yaşanan sorunların görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlık yaptı. Karşılıklı iyi niyetlerin dile getirildiği toplantıda, sorunların çözüm için eğitim çalışmaları ve sık sık karşılıklı toplantılar yapılması kararlaştırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Çoban’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Emin Birliktir, Şoförler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Zabıta Müdürü Turan Gedikkaya ve özel halk otobüsleri firması yetkilileri katıldı.

Geçmişte minibüsçüler ile özel halk otobüs firması arasında yaşanan sorunların son derece üzücü olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, her iki taşımacılık yetkililerine de birlik çağrısında bulundu. Sorunları bireysel olarak çözmeye çalışmanın fayda getirmediğini kaydeden Başkan Çoban, "Birliktelikte her zaman fayda vardır. Sorunlar birlik çatısı altında daha rahat çözülür. Yaşadığınız sorunları bizimle paylaşırsanız ortak akılda buluşup çözüme kavuşturabiliriz" dedi. Çözüm için bir araya gelen yetkililer ve minibüs hattı durak başkanları, karşılıklı iyi niyet ile sorunların çözümü için üstlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirtiler.