Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen bir dizi etkinlik ile anıldı.

Kocatepe Parkı’nda başlayan anma törenlerinde Atatürk Anıtı’na ilk olarak Afyonkarahisar Valiği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve siyasi parti temsilcileri tarafından çelenk sunuldu.Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te kentin çeşitli noktalarında Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından sirenlerin çalınması ile birlikte, iki dakika saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile buradaki tören sona erdi. Kocatepe Parkı’nda düzenlenen törene, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve öğrenciler katıldı.

Törende ayrıca, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk anıtının önünde meşale yakıldı. Kocatepe anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninden sonra, Fatih Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 76. Yıldönümü Anma Programı’ Rehberlik ve Araştırma Merkezinde (RAM) gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Sami Solmaz, tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı. Bu konuşma sonrasında, ‘Atatürk’ün Asker Kişiliği’ konulu konuşmayı Piyade Binbaşı H. Ali Buğdaycı yaptı. Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları ve içer isinde şiir, müzik, Atatürk’ün sevdiği şarkıları, gençliğin ataya cevabının bulunduğu Oratoryo’yu sunmalarının ardından ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Kasım Atatürk Haftası münasebetiyle düzenlenen ve ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ve oratoryoda görev alan ve Fatih Anadolu Lisesi mezunu olan TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Ata’ya ödülleri Vali Güner tarafından verilmesi ile tören sona erdi.