Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçede BOTAŞ ve TOKİ kanalı ile yapılacak yatırımlar için Ankara’ya giderek çeşitli temaslarda bulundu.

Beraberinde ilçe Kaymakamı Ferit Görükmez ile birlikte Ankara’ya giden Başkan Bozkurt, gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Bozkurt, TOKİ’ye gerçekleştirdikleri ziyarette, ilçede TOKİ kanalıyla başlanacak olan 2. etabın yapımı için gerekli ön hazırlıkların tamamlandığını kaydederek, ilçe halkına kısa bir süre sonra müjdeyi vereceğini açıkladı. Başkan Bozkurt açıklamasında şunları söyledi:

“Yıllarca kendi evinin hayalini kuran hemşehrilerimiz için yaptığımız çalışmalar ve girişimler neticesinde TOKİ 2. etap ilçemize yapılacak. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Ziraat Bankası Şuhut Şubesinde açılacak olan hesaba 2+1 için 4 bin TL, 3+1 için 6 bin TL yatıran hemşehrilerimiz ev sahibi olacak.”

Başkan Bozkurt, TOKİ konutları için 1. etaptan daha fazla talep olduğunu kaydederek, gelen taleplerin hepsini karşılamak için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Bozkurt, ilçeye gelen yatırımlarda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da büyük destek ve çabalarının olduğunu belirterek Bakan Eroğlu’na teşekkür ettiğini dile getirdi.

Diğer taraftan Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyarette ikinci durak olarak BOTAŞ Genel Müdür Yardımcı Metin Özyol ile görüştüğünü ifade eden Bozkurt, ilçeye gelecek olan doğalgaz ve tarihi ile ilgilide açıklamalarda bulundu. Doğalgaz iletim hattının 2017 yılında ilçeye gelmesinin planlandığının müjdesini veren Başkan Bozkurt, doğalgaz konusunda gerekli bütün çalışmaların hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.