Beşir Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Şaban Korkmaz, derneğin Ermenek’te meydana gelen maden faciası sonrası, bölgede çadır kurarak 24 saat boyunca sıcak yiyecek ve içecek yardımında bulunduğunu kaydetti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Korkmaz, facianın hemen ardından bölgeye dernek üyesi 5 kişinin gönderildiğini belirterek, “Maalesef Ermenek’te meydana gelen elim maden kazası dolayısıyla Afyon Beşir Derneğinden gönüllü arkadaşlarımızdan 5 arkadaşımız orada 24 saat görev yaptı. Orada güzel bir hizmette bulundular. Giderken de bu kardeşlerimizi eli boş göndermedik. Oraya tavuk döner götürerek kardeşlerimize pişirdiler. Bu kardeşlerimizin gönüllü hizmetlerinden dolayı Afyon Beşir Derneği olarak teşekkür ediyoruz. Orada en önemli husus Sivil toplum kuruluşlarından sadece ve sadece Beşir Derneğinin 24 saat hizmet vermesiydi” diye konuştu.

Bölgeye kurdukları çadırlarla yeraltında kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekiplere bire bir yardımda bulunan Afyonkarahisar Beşir Derneği AFAD’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Çöğgün ise bölgede yaptıkları hizmetler hakkında şunları söyledi:

“Başkanımızın talimatıyla Ermenek’e gittiğimizde oradaki çalışma şartlarının, oradaki yaşantının bizzat görerek, yaşayarak daha iyi anlamış olduk. Biz oraya gittiğimizde Beşir Derneği olarak gerek Maden Sahasında çalışan kardeşlerimizin, gerekse yakınlarını kaybeden aile fertlerine ve gerekse tüm askerimize, polisimize, AFAD’da görevli tüm personellerimize de 24 saat boyunca çay, sıcak yemek, döner gibi yiyecek maddeleriyle Allah rızası için 24 saat boyunca hizmetimizi yapmaya gayret ettik. Orada sadece Beşir Derneğinin muazzam bir çalışması var. Ermenek’te yaşayan vatandaşlarımızın çok büyük dualarını ve desteklerini gördük. Bizim temennimiz orada halen çıkarılması beklenen biran önce çıkartılıp ailelerine teslim edilmesi ve cenazelerinin biran önce defnedilmesidir. Bizler Beşir Derneği olarak elimizden geldiği kadar hizmet yapmaya hazırız. Gönül ister ki bu tür şeyler olmasın ve daha farklı alanlarda biz hizmetimizi yapmaya devam edelim. Ama böyle şeylerde olduğu müddetçe Afyonkarahisar Beşir Derneği olarak gerek bedenen, gerekse her türlü hizmetlerle vatandaşlarımızın hizmetlerine gitmeye devam edeceğiz.”