Emirdağlılar Vakfı Türk Halk Müziği Gönül Dostları Korosunun ilçede verdiği konser gönülleri mest etti.

Emirdağ Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen konserde koro, Emirdağ-Eskişehir türkülerinden oluşan repertuarını Emirdağlı hemşehrilerinin beğenisine sundu. Konsere Emirdağ İlçe Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağlılar Vakfı Başkanı Dr. Orhan Özkır, Emirdağ Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (EKDAD) Başkanı Abdullah Halaç, dernek üyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda sanatsever katıldı. Konser öncesi konuşan EKDAD Başkanı Halaç, yapılan projelerden ve Kaymakam Akın Ağca’nın vermiş olduğu desteklerden söz etti. Başkan Halaç konuşmasında şunları söyledi:

“Dernek projemiz ilk 6 köy ve merkezde başladı. Daha sonra projemiz gelişti ve şu an da 15 köye ulaştık. Bununla da kalmıyoruz tabiî ki, ikinci proje üniversite öğrencilerimize burs yardımları yapmak. Yıllık 60-70 öğrenciye burs imkanı sağlıyoruz. Üçüncü bir projemiz ise, Emirdağ içi ve dışı iş adamları ile bağlantı sağlayarak Emirdağ’a yatırım ve yardımlar sağlamak. Bizim bir üniversitemiz var. Yapılan yardımlar ve yapılan çalışmalarla Meslek Yüksek Okulumuza (MYO) 6 laboratuvar yapıldı. Yılsonuna faaliyete geçecek. Bizlere destek olan başta Kaymakamımıza, herkese teşekkür ediyor sözü fazla uzatmak istemiyorum.”

Konuşmaların ardından koro şefi Halil Rifat Aydemir yönetiminde Eskişehir ve Emirdağ türkülerini koro ve solo olarak seslendirilen bir konser verildi.