Afyonkarahisır İscehisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda üyelere yönelik, basit usul konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

İscehisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda düzenlenen toplantıya, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Samet Fidan, İscehisar Vergi Dairesi Müdürü Medine Çakır ile çok sayıda mükellef in katıldı.

Toplantıda yeni iş yeri açan mükelleflerin, basit usul sözleşmesinden hemen sonra şifre işlemlerini bitirmesi gerektiğini söyleyen İscehisar Vergi Dairesi Başkanı Medine Çakır, “Yeni işyeri açanların en geç 7 gün içinde defter beyan sistemine girmeleri gerekiyor. Eski mükelleflerimiz için son başvuru tarihi 30 Haziran 2018’dir. Mükelleflerimiz aldığı ve kestiği faturaları 10 gün içinde defter beyan sistemine girmek zorundalar. Artık belge biriktirme olmayacak. 10 gün içinde ilgili Esnaf odasına belgeleri vermeyenler sıkıntı yaşar. Esnaf odalarımız da 10 gün içinde aldıkları faturaları sisteme girecekler” dedi.

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, “Bizler göreve geldiğimiz ilk günden bu yana esnafımızın sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Hükümetimiz özellikle son birkaç yılda Cumhuriyet tarihi boyunca verilmeyen teşvik ve desteklerde bulunmuştur” diye konuştu.

İscehisar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sav da esnafa, “Faturalarınızı en geç 10 gün içinde bize getiriniz. Gelemeyecek durumda olan varsa, kendim gelir faturalarınızı alırım. Aman ihmal etmeyin” uyarısında bulundu.