Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Aşure ?programın halk yoğun ilgi gösterirken, okunan şiir ve ilahiler duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

İscehisar Belediyesi sosyal hizmetler salonunda gerçekleştirilen programa Garnizon ?Komutanı İlyas Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Seydiler Belediye ?Başkanı İbrahim Akkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karakuzu, İlçe Müftüsü ?Talha Demirkaya, İhsaniye Müftüsü Seyit Böğet, din görevlileri ve çok sayıda ?vatandaş katıldı.

Program, İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Daha sonra konuşan İlçe ?Müftüsü Demirkaya, Aşure dendiği zaman akla paylaşım, dayanışma, birlik ve beraberlik gelmesi gerektiğini belirtti. Demirkaya, "Bu ?yüzden yüzyıllardır Aşure unutulmadı. Aşure güzel ahlakın bir miladıdır. Bizler ?değerlerimize sahip çıkmasak başkaları bizim değerlerimize sahip çıkar. Bu ?değerlerimizden bir tanesi de Muharrem ayıdır. Bir takım insanlar Muharrem ayını ?örtmeye veya bu ayı nefret ve kini çağrıştırarak, bizlere Muharrem ayının güzelliklerini ?unutturmaya çalışıyorlar. Bizler daima bu güzel ayın güzelliklerini yâd edelim ve ?Muharrem ayını yas ayı olmaktan çıkarıp bir şükür ayı yapalım. Yeni hicri yılınız, ?Muharrem ayınız mübarek olsun" dedi.

AŞURE AYI GÖLGELENMEYE ÇALIŞILIYOR

Gecede İhsaniye Müftüsü Seyit Böğet de Muharrem ayının anlamı ?ve önemi ile ilgili konuşma yaptı. Böğet, "Asırlardan beri bütün peygamberlerin ümmetleri ?tarafından birlik, beraberlik, paylaşım, hoşgörü, diğergamlık ve bayram günü olarak ?kutlanan Aşure ayı, maalesef tarihte Kerbela olayları ve İmam Hüseyin’in şehadetiyle ?gölgelenmeye çalışılmıştır. Kerbela olaylarını her daim zihnimizde taze tutmalıyız ki ?etrafımızda her gün yaşanan Kerbela olaylarının bir daha yaşanmasın" dedi.

BU TARZ PROGRAMLARI BEKLİYORUZ

Programa ?misafir olarak gelen Bursa Yıldırım İlçe Müftülüğü personeli Zekai Ceyhan’ın ?’Kerbela’ şiirini okumasıyla salonda dinleyiciler gözyaşlarını tutamayınca duygulu ?anlar yaşandı. Program, Hoş Sada Saz Ekibi eşliğinde, Vaiz ?Sezai Ceyhan önderliğinde imam ve müezzinlerinden oluşan koro çeşitli ilahileri seslendirdi. İscehisar halkının yoğun ilgi gösterdiği ?program, müftülük görevlilerince aşure dağıtımından sonra sona erdi. Program sonunda ?İscehisar halkı İlçe Müftüsü Talha Demirkaya’ya bu tarz programların ilçelerinde ilk ?defa yapıldığı ve devamını beklediklerini söylediler.?

(ZC-MET-Y)

?