Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen Marka Kent Sempozyumu başladı.

Sandıklı Kaymakamlığı, Sandıklı Belediyesi, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ve Sandıklı Ticaret Odası’nın işbirliği ile düzenlenen sempozyum bir termal otelde yapılıyor. Sempozyumun açılış törenine, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Afyonkarahisar Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Sırma, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve protokol üyelerinin katılımıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Sandıklı Meslek Yüksekokul Müdürü Yusuf Karaca, marka olmanın bilinirlik olmak anlamına geldiğini anlatarak, "Sandıklı, Afyonkarahisar‘ın en büyük ilçesi olarak marka olmayı fazlasıyla hakediyor. Sandıklı‘nın marka olma yolunda turizm, termal ve tarımda geliştirilmiş birçok materyalleri var. Bu sempozyum umut ediyorum ki bunların önünü açacak ve Sandıklı ‘ya katkı sağlayacaktır” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ise yaptığı konuşmada “Marka rekabet anlamına gelir. Artık rekabetler şirketler arasında değil, şehirler arasında da yapılmaktadır. Bunun için İstanbul, Antalya, Eskişehir, Beypazarı marka şehir olma yolunda lokomotif illerdir. Ülkemize gelen 30 milyon turistin 10 milyonu Antalya ‘ya geliyor. Bu Antalya‘nın marka oluşundandır. Sandıklı uzun vadeli projelere imza atmalı. Sektör ve ürün bazında pazarlama kabiliyetini arttırabilmeli, yaşam kalitesini yükseltebilmeli. Bunun için bu sempozyumlar her zaman yol gösterici, hedef göstericidir. Hedefi olmayan şirket ve kişiler ilerleme kaydedemez. Markalaşma adına Sandıklı olumlu bir yola çıkmıştır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma, öğleden sonra devam edilmek üzere ara verildi.