Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) yaklaşan rektörlük seçimleri öncesi, AKÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, rektör adaylığını açıkladı.

AKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Olan Yazıcı, Şubat ayı ortalarında yapılması planlanan seçimleri öncesi adaylığını açıklarken, AKÜ’nün aidiyet duygusu güçlü ve rekabete açık bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğunu kaydetti. Yazıcı adaylık açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün 15 fakülte, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, bin 340 akademisyen ve 928 idari personeli ile hizmet veren üniversitemizde Rektör adayı belirleme seçimi yaklaşmaktadır. Bu vesileyle öncelikle kuruluşundan günümüze üniversitemize katkı yapıp emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte üniversitemizin gerek kurumsal gerekse bilimsel ve akademik açıdan daha üst seviyelere çıkarılmasının esas hedef olması gerektiğini düşünüyorum. Bu hedefe ulaşabilmek için akademik özgürlüğün hakim olduğu, özlük hakları ve liyakatin esas alındığı şeffaf, adil, girişim ve yeniliklere açık, başarının ödüllendirilip, bilginin paylaşıldığı, insan odaklı, aidiyet duygusu güçlü ve rekabete açık bir yönetim anlayışına ihtiyaç vardır. Söz konusu bu ilkelerin hayat bulması, ortak akıl ve katılımcı anlayışla mümkün olacağından, birlikte çalışmak üzere rektörlüğe aday olduğumu belirterek sizleri bu yolda beraber yürümeye davet ediyorum. Bu sürecin gerek üniversitemizi, gerekse mensuplarını yıpratacak, saygınlığı ve güvenirliğine gölge düşürecek söylem ve davranışlardan uzak, bilim insanına yakışır bir olgunlukta geçeceğine inanıyorum. Seçim sürecinin üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum.”