Kültür ve Turizm Bakanlığı-İstanbul Devlet Tiyatrosunca sahnelenen “Profesyonel” isimli tiyatro oyunu Afyonkarahisar’da büyük beğeni topladı.

Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde “Profesyonel” isimli oyunun ilk gösterimine Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ile çok sayıda sanatsever katıldı.

İzleyenlerden büyük beğeni alan oyunda dünyaca ünlü yazar Duşan Kovaçevic, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal, politik yaşamı bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıldı. Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz oynadığı oyunda 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenen hikâyesi büyük alkış topladı. Vali Mustafa Tutulmaz, oyunun sonunda sanatçılara ve kentin kültür hayatının gelişimine katkı sağlayacak bu tür etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti.