Vali Mustafa Tutulmaz, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji ile Radyoterapi ve Nükleer Tıp binalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Beraberinde Milletvekili Ali Özkaya ile birlikte katıldığı incelemeler sırasında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve diğer idareciler tarafından karşılanan Vali Tutulmaz’a Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji ile Radyoterapi ve Nükleer Tıp çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. İncelemeleri sonrasında açıklamada bulunan Vali Tutulmaz, “Bugün resmi olmayan bir açılışla hizmete giren hastanemizle birlikte Afyonkarahisar sağlık merkezi haline gelmektedir. Biz daha önce ilimizi tanımlarken termalin, mermerin, lezzetin ve zaferin başkenti olarak tanımlıyorduk. Ama bundan sonra termalin ve üniversitemizin yatırımlarıyla artık Afyonkarahisar’ımız sağlığında merkezi haline geldi. Hatta şifa kaynağı haline gelen Afyonkarahisar bu özelliğiyle çekim gücü olan bir alana daha sahip olmuş oluyor. Çağımızın hastalığı olan kansere hemen yanı başlarında bulunan bu tam donanımlı hastanede vatandaşımızın çözüm bulması büyük bir kolaylıktır. Çünkü bu hastalık uzun süren bir tedavisi olan ve meşakkatli tedavi sürecine sahip bir hastalıktır. Bunun yanı başımızda olması bizim için büyük bir kazanımdır. Bu hastanenin yapılmasına vesile olan başta Hükümetimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve özellikle Rektörümüz ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekilerin ziyareti, hastane içerisindeki incelemeler sırasında Hematoloji ve Onkoloji ile Radyoterapi ve Nükleer Tıp Bölümleri yetkililerinin hematoloji ve onkoloji ile radyoterapi ve nükleer tıp hastalarına sunulan hizmetler hakkında ile bilgi vermesi ile sona erdi.