Daha önce hiç ağaca sarıldınız mı?

Ormanda ya da bir yol kenarında ağaca sarıldığınızı gören insanlar sizin hakkınızda iyi şeyler düşünmeyebilir hatta delirdiğinizi bile düşünebilirler.

Sarılmak eyleminin ruhsal durumumuza olumlu etkileri bulunmaktadır. Bu etki yalnızca bir insana sarıldığımızda değil ağaçlara sarıldığımızda da ortaya çıkar.

Ağaçlar pozitif enerji yayarlar. Doğada zaman geçirmek ve ağaçlara sarılmak insanın ruhuna iyi geliyor ve insanı fizyolojik ve psikolojik olarak olumlu etkiliyor. Kalabalık şehirlerin gürültüsünden, kirli havadan, trafikten ve yoğun koşuşturmadan kaçıp doğada dinlenmek, yürüyüş yapmak ve bir ağaca sarılmak depresyon riskini de azaltıyor. Ağaca sarılmak insan psikolojisi üzerinde olumlu etkiler ortaya çıkarıyor ve bizlere pozitif anlamda katkı sağlıyor. Araştırmalar sonucuna göre ağaca sarılmak bağışıklık sistemimize de iyi geliyor. Bir ağaca sarıldığınızda hissettiğiniz duygular ya da hissetmeyi seçtiğiniz duygular ne olursa olsun pozitif enerji akışı sağlanıyor.

Yapılan bilimsel çalışmalara göre ağaca sarılmanın birden çok faydası bulunuyor. Özellikle son zamanlarda yapılan bir araştırmanın sonucuna göre ağaca sarılmak baş ağrısı, depresyon ve Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu da dahil olmak üzere birçok fiziksel ve ruhsal problemi olumlu yönde etkiliyor.

Ağaca sarılmak iyi oluşa katkı sağladığı için mutluluk düzeyimizi de artırıyor. Haydi ne duruyorsunuz öyleyse, gördüğünüz ilk ağaca sarılın siz de!

İyi haftalar diliyorum.