AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Akdilek köyünde görev yapan öğretmen Muhittin Koç’un talebi üzerine ABD’deki Türkiye Yardım Köprüsü Derneği’nce temin edilen kışlık giyecekler 300 öğrenciye ulaştırıldı.

Akdilek Köyü Sebahattin Yıldız İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Muhittin Koç, öğrencilere kışlık kıyafet sağlamak için Amerika’daki Bridge to Türkiye Fund-Türkiye Yardım Köprüsü Derneği (BTF) ile irtibata geçti. Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan dernek, yardım malzemesini köye gönderdi. Gelen kıyafetler, genç öğretmen ve meslektaşlarınca öğrencilere dağıtıldı. Derneğin çağrısına yanıt vermesinin kendisini mutlu ettiğini anlatan Koç, “Ben bu yardımları isterken Akdilek Sebahattin İlkokulu’nda görevliydim. Şimdi komşu köyde görev yapıyorum, ama ben bu okuldaki öğrencilere söz vermiştim ve bu sözümü tuttum. Onları mutlu ettim, öğrencilerimin bu mutluluklarına sebep olan hayırseverlere teşekkürlerimizi buradan iletiyorum” diye konuştu.

Malzeme dağıtımına İlçe Milli eğitim Müdürü Salih Eskin ve Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz ve veliler katıldı.