Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesiyle yapımı tamamlanan merkeze bağlı Soğan köyü köprüsü ulaşıma açıldı.

Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesiyle yapılan Soğan köyü köprüsünün yapımı tamamlanarak ulaşıma açıldı. Yapılan köprü hizmetinden, Soğan köyünün yanı sıra bu güzergâhtan ulaşımlarını sağlayan Yanıkdere, Alkuşak, İkizgeçen, Kayayolu ve Toprakkale köyleri de faydalanacak. Köprünün ulaşıma açılmasıyla beraber 4 bin 804 vatandaş bu hizmetten yararlanacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe; son yıllarda genel sekreterlik bütçesiyle 14 adet köprü yapıldığını belirtti. Gökçe; “İl Özel İdaresinin mali, personel ve araç imkanlarıyla yapılan Soğan köyü köprüsünün yapım çalışmaları kapsamında 3 bin 500 metre küp dolgu malzemesiyle platform genişliği 6 metre olan stabilize yolun seviyesi köprü yükseklik seviyesine çıkarılmıştır. Ayrıca yolun standardı geliştirilerek 3,5 kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt çalışması yapılmıştır. Köprü hizmetinden faydalanacak çevre köylerden vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği Soğan köyü köprüsünün ulaşıma açılması, vatandaşlarımızı oldukça memnun etmiştir. Yaptığımız hizmetlerde vatandaşlarımızın memnuniyet göstermesi heyecanımızı arttırmıştır. Yol standardı bir taraftan iyileştirilirken, diğer taraftan da sanat yapıları yapılmaktadır” dedi.

Özellikle son yıllarda asfalt yapım çalışmalarına öncelik vererek 425 kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt yaptıklarını belirten Gökçe; “Mali imkanlarıyla ve yenilenen makine parkındaki iş makineleriyle de standardı düşük stabilize yollarımızın standardını yükselterek, asfalt yapımına hazır hale getiriyoruz. Yolların standardının iyileştirilmesi çalışmaları ihale yapılmadan İl Özel İdaresi imkanlarıyla yapılarak faaliyetler daha hızlı ve daha düşük maliyetle gerçekleşmektedir” dedi.