AĞRI (İHA) – Ağrı’da, cumhuriyetin ilanının 91’inci yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Sabah saatlerinde makamında tebrikleri kabul eden Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, ardından Erzurum Caddesi Adliye Sarayı önünde devam eden törenlere katıldı. Burada bir konuşma yapan Mehmet Tekinarslan, asırlar boyunca bu coğrafyada yaşayan milletin üzerinde kirli oyunların oynandığını belirtti. Tekinarslan, “Konuşmama başlamadan önce dualarımızın Karaman’ın Ermenek ilçesinde maden ocağında mahsur kalan vatandaşlarımızla olduğunu söylemek istiyorum. Bugün cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü millet olarak birlik ve beraberlik içinde kutlamanın büyük sevincini yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bugün güçlü ekonomik yapısı, insan hak ve özgürlüklerine dayanan demokrasisi, güçlü ordusu, devleti ve milletiyle kucaklaşmayı sağlayan yönetim anlayışıyla saygın bir ülke haline gelmiştir. Asırlar boyunca bu coğrafyada yaşayan milletin üzerinde kirli oyunlar oynandı. Biz bu güzel vatan toprağını elimizde tuttuğumuz müddetçe de göz dikenler ve bu oyunları sürdürenler olacaktır. Ancak geçmişte olduğu gibi biz de ne kardeşliğimizden, ne birliğimizden ne de birbirimize olan sevgimizden taviz vermedik. Haince, sinsice bizleri mutsuz kılmaya çalışanlara fırsat vermedik. Yani ne onlar değişti ne de bizler. İnanıyorum ki; bize düşmanlık edenlerin, bizleri birbirimize düşürme ve ayırma hevesleri her zaman kursaklarında kalacaktır. Bu milletin birbirine olan sevgisi her şeyin üstesinden gelecektir. Ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti Devleti; dil, din, ırk, renk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin bütün insanlarının mutlu ve müreffeh bir ortamda yaşaması için var gücüyle çalışacaktır” dedi.

Vali Tekinarslan’ın konuşmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında koşu düzenlendi. Koşuda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Çok Program Lisesi bahçesine girerek Türk bayrağını indirip yakan şahısları yakalayan polis memurlarına törende başarı belgesi ile plaket verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, yapılan geçit töreni ile son buldu. Törene, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan’ın yanı sıra; 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, kurum müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.