Ağrı Valiliği ile Tuzla Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Doğudan Batıya Futbol Kardeşliği Projesi” kapsamında 20 genç Galatasaray-Arsenal maçını seyretti.

Birinci etapta Beşiktaş - Partizan müsabakasını izleyen Ağrılı gençler, ikinci etapta ise Galatasaray’ın Arsenal ile oynadığı Şampiyonlar Ligi müsabakasını izlediler. Tuzla Belediyesi’nin misafiri olarak ağırlanan Ağrılı gençler, Tuzla Belediyesi’nin açmış olduğu ilk ve tek Gençlik Gemisi’nde, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi adına projenin koordinatörlüğünü yürüten Kültür ve Turizm Müdürü Güven Ada ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi üyeleri ile bir araya geldiler. Burada konuşan Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, “Ülkemizin her yanı bizim için aynı değere sahip. İstanbul’un çocukları neyse, Ağrı’nın çocukları da bizler için o kadar kıymetlidir. Onlara hizmet için buradayız” dedi.

Ağrı’nın proje koordinatörleri Hüsamettin Aydın ve Barış Termisin ise, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan’ın Tuzla halkına ve Tuzla gençliğine selamını getirdiklerini söyleyerek, “İnşallah oluşturulan bu köprünün üçüncü etabında bizler Tuzla gençliğini Ağrı’da ağırlamak istiyoruz” dediler.

Konuşmalar ve tanışma merasiminden sonra Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya sunulmak üzere Ağrı balı ve Ağrı’ya özel çeşitli hediyeler verildi.

Ziyaret sonrasında İstanbul’da Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Sultanahmet Meydanı’nı ziyaret eden kafile, boğaz turu yaptı. Türk Telekom Arena’da oynanan Şampiyonlar Ligi müsabakasını izleyen kafile, maç sonunda Tuzla sahilinde barış ve kardeşlik temennisi ile dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı. 2 günlük yolculuktan sonra kafile havayolu ile Ağrı’ya döndü.