Ağrı’nın Diyadin Belediye Eş Başkanı Hazal Aras, bedensel engelli 2 kişiye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Başkan Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk ve Fatih mahallelerinde oturan Bedir Çetin (58) ile Nazire Terzioğlu’na (46) tekerlekli sandalye verdiklerini söyledi. Belediye bahçesinde Bedir Çetin’e sandalyesini hediye eden Aras, daha sonra Belediye Eş Başkanı Nizamettin Özden ile birlikte Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden Nazire Terzioğlu’nu evinde ziyaret etti. Terzioğlu’na sandalyesini teslim eden Başkan Aras, "Nazire’yi gördüğümde durumundan çok etkilendim. Yürüyemediğinden dolayı şimdiye kadar sokağa çıkamadığını, bir tekerlekli sandalyesi olursa sokağa çıkıp gezmek istediğini söyledi. Bunun üzerine belediye olarak iki tekerlekli sandalye alıp Bedir Çetin ile Nazire Terzioğlu’na hediye ettik" dedi.

Akülü sandalyesine kavuşan Terzioğlu ise, çok sevinçli olduğunu belirterek, "Bu yaşıma kadar tek başıma dışarı çıkıp gezemedim. İlk defa dışarı çıkacağım için çok mutluyum. Eş başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Rüyalarımı gerçekleştirdiler. Onların sayesinde dışarı çıkıp, gezeceğim için çok sevinçliyim" diye konuştu.

Akülü sandalyesi bozulduğu için dışarı çıkıp gezmekte güçlük çektiğini belirten Bedir Çetin de, kendisine yeni tekerlekli sandalye hediye eden eş başkanlara teşekkür ettiğini söyledi.